Årsmelding for Narvik Jazzklubb

Grand Royal Hotel 7. mai -98

I styret for Narvik Jazzklubb sitter:

 

Varamedlemmer har vært:

 

Innhold

Generelt

  1. Konserter for høst- og vårhalvåret.
  2. Jazzklubbens økonomi.(?)
  3. Årets romjulsjazz
  4. Klubbens nye piano
  5. Jazzklubben på nett.
  6. Bandsmia

 

Det har vært et relativt hektisk år for jazzklubben, og til tross for lite forhåndsplanlagte arrangementer, har sesongen gått meget bra.

Det har, med unntak av Alf - vært kun aktive musikere - og bare gutter - i styret, og vi føler at vi har litt lite SOSIAL aktivitet som vi ønsker å gjøre noe med.

Det har i perioden august-97 til mai -98 blitt holdt ca 12 styremøter, da i forkant av hver konsert. Jazzklubben har også i denne tidsperioden hatt kontinuerlig dialog med Grand. Vi er i store trekk fornøyde med avtalen som bl.a. innebærer dekning av overnatting og bespisning for artistene.

Isak Gjertsen har vært klubbens representant ve årsmøte i NordNorsk Jazzforum. Reise/opphold var betalt av NNJF.

Punkt 1 - Jazzklubbens konserter for 97/98.

Artist

Dato

Publ

Ut

Inn

B.pris

Kommentar

Narvik String Swing

25.9

93

4000,-

3720

40

God konsert. Bra stemning

Torbjørn Sunde & The meridians of music

16.10

60

6500

 

50/70

Bra konsert. Loddsalg brakte inn 750,-

Petter Wettre

23.10

46

6000

2300

40/60

Lite folk - bra stemning. OK lyd

H13 m/Knut Kristiansen og Luison Medina

6.11

40

6000

 

40/60

Meget fin konsert med stor lyd. KK er en meget god konfransier. VELDIG latin. Mambo/salsa. Ønskes tilbake senere

Sigurd Ulveseth Quartet

17.11

50

4000

 

40/60

Glimrende lyrisk. Adam Nussbaum var nok stjernen

Romjulsjazz

30.12

3000

1500

30000

100

Musikalsk glimrende. Dette gjør vi enda bedre til neste år!

MidtTroms Storband

11.1

 

 

 

 

Mangler data

Narvik Tradband

19.2

 

 

 

 

 

Arild Andersen trio

8.3

70

12000

7000

100

MEGET bra konsert. VU-stiftelsen stod som økonomisk arrangør

Sluk

31.3

4!

6000

280

70

Tabbe å ha konsert rett før påske. Bra musikalsk sett. Gutta gav det de hadde

Ove Bjørken Kvartett

23.4

40

6000

 

 

Meget stemningsfullt. Ernst-Wiggo og Jan Gunnar Hoff bidrog ikke minst til dette

The Real Thing

16.5

 

 

 

 

Tja… Vi får se…

Der var planlagt "RallarJazz" i Vinterfestuka, men denne ble avlyst. Kommer sterkere til neste år.

Punkt 2 - Jazzklubbens økonomi.

Det er som vanlig RomjulsJazzen som "subsidierer" våre arrangementer. Vi må se om vi ikke greier å gjøre noe med dette. Alf Sternang fører pennen i regnskapet. Se vedlagte regnskap for detaljer. Økonomien er bra i klubben, og vi flere nå at vi har fått en fot innenfor døra til Norsk musikkråd, noe som motiverer oss sterkt.

Punkt 3 - Årets romjulsjazz.

Siden Grandkjelleren var "åsted" for vår galla, ble det litt morsomt å gi alle bandene "svensktoppnavn" - til stor forlystelse for mange. For første gang i Romjulsjazzens historie stiller styret med eget band - "The Feil Thing".

Bandene som spilte var:

Antall besøkende var i år ca 300 personer. Pga. lokalets størrelse måtte vi stenge dørene 20.30 i år, noe vi har planer om å gjøre drastiske tiltak med i år. Intensjonen som er diskutert med Grand er å få til et "åpent hus-konsept", hvor man betaler seg inn på huset, og fritt kan rusle rundt på huset og nyte musikk fra tre scener.

Til tross for tidlig stengte dører - de som var inne i lokalet så ut til å trives, og musikken som ble presentert var genremessig varierende - bl.a : funk, bebop og latin.

 

Punkt 4 - Klubbens piano

Klubben fikk 30000,- i støtte fra Norsk Musikkråd, Musikkverkstedordningen til kjøp av nytt piano. Pianoet er et Yamaha E21. Det ble kjøpt for 45000,- av Ivars Musikk på Finnsnes, og står for tiden under oppbevaring på Kroa. Nye hjul beregnet for stadig flytting er montert. Pianoet fikk også ei oppstemming i april, og vi har bestilt et solid trekk til å beskytte pianoet i et særdeles "korrosivt" miljø…

 

Punkt 5 - Jazzklubben på nett.

Jazzklubben kjøpte seg i høst et abonnement hos Internett-leverandøren Narviknett, for å kunne ha en egen web-side. På sidene ligger det informasjon om klubben, arrangement, konsertanmeldelser, og mulighet for å melde seg inn i Jazzklubben via et skjema. Vi har fått 2 nye medlemmer som har meldt seg inn via vår web-side. Videre har vi også fått kontakt med andre jazzklubber og forespørsel om konserter.

Isak Gjertsen, som var Jazzklubbens representant ved NordNorsk Jazzforums årsmøte i Bodø 28. Mai, fik meget god tilbakemelding på tiltaket. Vi føler at Internett i stor grad vil være et hjelpemiddel i fremtida - også sett i lys av at fire av styrets fem medlemmer er "på nett", og kommuniserer daglig med mail.

Sidene lages av Tim Skau og Anders Øgsnes i samarbeid med resten av styret og lokalavisene.

Punkt 6 - Bandsmia.

Bandsmia fødsel ble påbegynt i 1995, og har etter den tid hatt en meget brokete oppvekst. Vi hadde ny bandsmie planlagt i januar -98, men da "åstedet", Tysfjord Turistsenter brant ned, gikk også årets bandsmie i vasken.

Det har vært gjort en GOD del jobbing med prosjektet, og vi akter IKKE å gi opp. Vi har underveis stiftet gode bekejntskaper - bl.a. Geir Skogvod - meget positiv daglig leder av Tysfjord turistsenter, og ikke minst Johannes Formanowski - Troilltampens nye "far", og medlem av Norsk viseforums styre.

Sammen mener vi å få til et konsept med sommerskole i "band", med kulminasjon i Troilltampens konserter i framtida. Intensjonene er der, og de er gode. Narvik Jazzklubb's rolle i dette samarbeidet vil være å ha ansvar for seminardelen i dette. Vi ønsker oss lykke til!

7.5.98

For Styret

Anders Øgsnes og Tim Skau