Sprudlende jazz-stemning

Av BEATE EINARSEN
Fullt hus og kjempestemning på Grandkjelleren under fjorårets romjulsjazz.

Kvelden startet med Isabelles som fremførte tre kjente coverversjoner før Brødrene Fredheims orkester overtok. Med Klasken i sprudlende jazz-humør ble publikum smittet og stemningen høy. Styret i jazz-klubben fortjener ros for  arrangementet hvor det meste gikk knirkefritt og pausene var korte mellom de i alt åtte bandene som entret scenen.

Da musikkmiljøet i Narvik ikke er ubegrenset stort, var det flere av musikerne som ble meget scenevarme og var med i nesten alle band. Jan-Erik´s høstet stor applaus bl a under en Coltrane-låt. Det meste av det vi fikk høre var såkalt mainstream-jazz. Jan Erik var også saksofonist i Svein-Haralds, og gledet publikum med både spill på fløyte, sopransax, altsaxofon og gitar i den lange lille nyttårsaften-natten.

KVARTETT: Børge Soleng, Jan- Erik, Per-H Mørk og Isak Gjertsen i Solengs Kvartett.

Femte band for kvelden var Solengs Kvartett,  og de vartet opp med både svisker og slagere. Romjulsjazzens veteran, Per H Mørk, var denne gangen å høre sammen med årets yngstemann, Isak Gjertsen, på slagverk. Trombonist Petter Andersen var også en av de som stort sett tilbragte kvelden på scenen i de forskjellige orkestre. Fin musikk fikk vi også høre fra bassist Tim Skau - gjenganger. Høylytt applaus og jubel også til jazzpianist Jørn Øyen og «kirkepianist» Tor Erik Nedgård . Siste bandet før åpen scene og Jam, var styregruppen som under navnet «The Feil Thing» selv mener at de var kveldens rosin.

FIN STEMNING: «Home at last», som andre band på scenen, skapte fin stemning.(Foto: Beate Einarsen)

BLÅSERE: Tor Erik Nergård og en del av kveldens blåserekke.