Beatles, Star Wars...

... og data. Kulturinteressene til Tim Skau (23) spenner vidt.

Å favne vidt er viktig, mener den unge musikeren og datafriken.
Av JAN ERIK TEIGEN
tim skau - bilde
I dag er han i ferd med å etablere seg skikkelig i Narviks rytmiske musikkmiljø. Med fast plass i Home At Last, Descarga og i diverse sammenhenger knyttet til Jazzklubben, står Tim Skau etterhvert frem som en meget allsidig musiker. Der var det igjen - allsidig.
- Jeg vil gjerne spille musikk fra et så vidt spekter som bare mulig, sier bassisten - som også spiller gitar, piano og synger.

«Jeg lærte tidlig å opptre»
Den glødende interessen for Beatles fikk han opprinnelig med seg hjemmefra.
Men det skjøt fart i 6. klassen på Folkeskolen - i valgfagtimene på gitar.
- Læreren min het Steinar Forfang. Han har betydd mye; både for Beatles-interessen og lysten til å spille musikk selv.
At unge herr Skau begynte å spille i band er ikke så veldig originalt. De fleste begynner i den alderen. Men Tim og en kompis ble etterhvert så flink til å spille at de fikk lov til å drive en del for seg selv i musikktimene på ungdomsskolen.
- Vår del av avtalen var at vi da måtte stille opp og spille på det som var av skoleavslutninger og arrangement på skola. Og det gjorde vi gjerne - etterhvert sammen med et par kompiser til. Fordelen var jo at jeg lærte å opptre tidlig. Det er 10 år siden jeg første gang spilte i Haigapet. det var stort, sier Tim Skau.

«Jeg har spilt det meste - og er glad for det»
«Alley Cats» het gruppa som spilte mest 50-tallslåter på ungdomsskolen. På gymnaset ble den slags musikk vel lett, og måtte kjapt vike plass for tungrock
og grunch.
- Vi danna gruppa «Walk», og med den kom vi faktisk på 2. plass i Rock Mot Rus. Det er jeg stolt av. Ellers gikk jeg musikklinja på gymnaset i årene 1991-94. Men jeg vet ikke om jeg lærte så veldig mye musikk av det. Jo, en del musikkhistorie.
Omslaget for musikeren Tim Skau kom etter at han kom tilbake til Narvik fra militæret. Anders Øgsnes og et par til hadde fått i gang ukentlige jam-kvelder på Malmen. Dit begynte Tim å gå, og etterhvert fant han seg i et helt nytt miljø hvor jazz, funk og trubadurmusikk som han kaller den, rådde grunnen.
- Jeg kom vel inn på jazz nesten ufrivillig. Men jeg har lært utrolig mye de tre siste åran, og prøver nå å få med meg så mye som overhodet mulig.
I dag kan jeg si at jeg har spilt det meste, og er glad for det.

«Jeg komponerer litt, så om et års tid...»
Blant musikkfolk i byen karakterisseres Tim Skau som et kjempetalent på bass. En fyr som kan nå langt med musikken sin hvis han vil. Men det vil han ikke - ikke for enhver pris i hvertfall.
- Nei, jeg satser på en utdanning innen informasjonsteknologi. Jeg går forkurset på Høgskolen nå, og håper på å komme inn på datautdanning etterpå.
Musikken kommer alltid til å være en hobby for meg, markedet for profesjonelle virker for usikkert og trangt til at jeg våger å satse på det.
- I løpet av få år har jeg fått være med på flere givende og artige prosjekter i Narvik. Slike ting har jeg lyst til å fortsette med. Og så driver jeg og komponerer litt selv også. Har 10-15 låter klar allerede - innenfor et vidt spekter selvfølgelig. Litt akkustisk musikk, litt melodiøs rock og litt jazz.
Akkurat nu har jeg ikke noen egen gruppe å spille låtene mine sammen med, men kanskje om et års tid.....

- Stars Wars, som preger hjemmesiden din på Internett har vi ikke prata om i det hele tatt....?
- Jeg har vært Star Wars-fan bestandig, og har vel sett de tre første filmene minst 300 ganger.
- Betyr datoen 20. august noe for deg....?
- Ja, da kommer den nyeste Star Wars-filmen til Norge. Jeg håper jeg har råd
til å reise til Oslo da...sier Tim Skau.

KULTURBÆRER: Tim Skau (23) er en av de unge fremadstormende musikerne i
Narvik. (Foto: Jan Erik Teigen)