Børge Soleng Kvintett forsøker å videreføre Narviks sterke tradisjoner innenfor bop- og 60-tallsjazzen. Bandet har eksistert i et par år nå, og består av følgende musikanter:

Trommeslager Isak Gjertsen er bandets yngste, men har allerede utviklet en betydelig interesse for Elvin Jones og Tony Williams, noe som til tider også kan høres i hans spill. Isak er utvilsomt bandets mest allsidige og kreative medlem, og driver også med datamusikk, tegnefilm og tegning.

Bassist Per Henrik Mørk er bandets eldste, og har blant veldig mange andre spilt med Bjarne Nerem, Knut Riisnæs, Terje Bjørklund og mye med Thorgeir Stubø. Har faktisk også spilt på jam med Jimmy Heath og Slide Hampton!

Saksofonist Gunnar Hågbo fra Målselv er tidligere norgesmester i styrkeløft og må derfor kunne bære betegnelsen kraftsaksofonist med rette! Spiller stort sett tenor i dette bandet, og spiller bl.a. også i Midt Troms Storband.

Saksofonist Jan Erik Steen er distriktsmusiker i Troms, spiller i en rekke sammenhenger, og har bl.a. tidligere spilt med Thorgeir Stubø. Leder for tiden Midt-Troms storband. I denne kvintetten spiller han sopran og tenorsax.

Gitarist Børge Soleng har spilt med folk som Jørn Øien, Kjersti Stubø og Trond Sverre Hansen, i tillegg til andre mer rockebaserte konstellasjoner. Har naturlig nok hørt mye på Thorgeir Stubø, men Pat Metheny er en annen viktig gitaristisk inspirasjonskilde.

I tillegg utvides bandet med jevne mellomrom til sekstett med den eminente pianist Jørn Øien. Han er for tiden freelancemusiker i Oslo og har i tillegg til diverse plateinnspillinger, bl.a. med Staffan William Olsson, Jazz i Nord, Ofotr, Alf Kjellmann prosjekt, spilt med en rekke av landets beste jazzmusikere som for eksempel Knut og Odd Riisnæs . I tillegg spiller han i popkometen Espen Linds band og har hatt ulike prosjekter med gitarist Børge Petersen Øverleir.

Bandet har hentet mesteparten av sitt reportoir fra 60-tallsjazzen, og spesielt John Coltrane’s utgivelseer i perioden 58-63 har vært en viktig kilde til reportoiret. Miles Davis klassiske 60-tallskvintett er en annen viktig inspiasjonskilde, i likhet med Bill Evans, Joe Henderson og det øvrige standardreportoiret.


Tilbake