Kristin Lian

Kristin Lian har de siste årene vært den mest aktive lokale jazzvokalisten i Narvik. Kristin hadde en "late arrival" som jazzvokalist; hun kom sent men godt! Stilmessig har Kristin størst forkjærlighet for swingtradisjonen, og hun er sterkt mistenkt for å ha et spesielt godt øre til Ella Fitzgerald!

Kristin ble skikkelig etablert i Narviks jazzmiljø som vokalist i Narvik Storband på slutten av 80-tallet. Deretter var hun noen år en del av bandet Fem Over sammen med bl.a. Einar Haavik, Per Henrik Mørk, Ronny Persson, Petter Andersson og Børge Soleng. Dette bandet hentet sitt reportoir hovedsakelig fra bop- og swingtradisjonen, og samarbeidet bl.a. med kjente jazzmusikere fra Kiruna.

Etter at Fem Over la inn årene, har Kristin etablert en egen kvartett med Einar Haavik, Per Henrik Mørk og Ronny Persson, hvor reportoiret har sin hovedvekt på jazzstandards og ballader. Denne kvartetten spilte bl.a. under rallarjazzen under VU ’99.

I tillegg til å være en meget fin jazzvokalist, synger Kristin også andre stilarter svært bra, og hun har bl.a. spilt mye mer popbasert musikk med Klasken og Lillebjørn.