Ernst Wiggo Sandbakk

Ernst Wiggo er opprinnelig fra Kjeldebotn like utenfor Narvik, og sorterer derfor naturlig under sidene til Narvik Jazzklubb!!

Ernst Wiggo Sandbakk etablerte seg tidlig som et stort talent, og deltok allerede som 24-åring på Thorgeir Stubøs første plate, Notice. Siden den tid har han etablert seg i Trondheim, der han i tillegg til å ha etablert seg som en mye brukt trommeslager innenfor ulike stilarter, også er en anerkjent pedagog bl.a. på Jazzlinja. Han har også flere lærebøker i trommespill på samvittigheten.

Ernst Wiggo har i tillegg til å spille for andre, ledet flere egne grupper. De siste årene har Ofotr-bandet med Kjersti Stubø og Jørn Øien vært et av hovedprosjektene. Dette bandet har vært på flere turneer, har utgitt en CD og har CD nummer to i emning. Høsten 1998 kom også første CD til The Sympathy Orchestra som er Ernst Wiggos siste prosjekt, hvor han har med seg Tor Yttredal (sax), Jørn Øien (keyboard) og Mattis Kleppen (bass). Tidligere var også Locomotives-vokalisten Hans Jørgen Støp med, men han er nå erstattet med Benedicte Swendgaard. Dette bandet opererer i grenselandet mellom jazz og rock.

Ellers har Ernst Wiggo spilt med mange av de mest prominente i norsk og internasjonal jazz, vi kan nevne Frode Alnæs, Art Van Damme, Palle Mikkelborg og Knut Riisnæs som noen eksempler. 1999 ble innledet med konsert med den amerikanske stjernetenoristen Jerry Bergonzi, en god start på året!

Ernst Wiggo har egen nettside: www.ernstwiggosandbakk.com