Anders Øgsnes

anders.jpg Narvik Jazzklubbs leder er selvsagt også utøvende musikant med god forankring i jazz. Han har fartet rundt som trubadur i massevis av år, og har vært på scenen med størrelser som Arild Nyquist og Jack Berntsen, men kanskje mest kjent er han fra Rythm and blues-bandet EHEM der han trakterer gitar og munnspill i tillegg til å synge.

Som Trubadur har han bl.a. vært frontfigur i To på tur og Tre på tur, men for tida er det trioen Descarga med Tim Skau og Paul Steinar Samuelsen som er hovedbeskjeftigelse. Her inseminerer han låter av så vel Sting som Erik Bye med snikende jazzrytmer og akkorder med tall bak. Her utøves med andre ord kunsten å nå de store masser med tilgjengelig musikk, men samtidig bringe jazzen ut til folket!

I tillegg til å være en utmerket utøver av gitar, munnspill og diverse orale innslag, snekrer han sammen små finurlige musikkstykker på egenhånd, og skrev faktisk et stykke vals for tre basser til sitt eget bryllup! Han fikk stoppordre fra den andre hovedpersonen i arrangementet, og måtte få komposisjonen fremført på kirkeorgel og fløyte i stedet… Stubben er for øvrig senere fremført ved flere jazzarrangementer! Anders er også i besittelse av adskillig kompetanse på kombinasjonen PC/musikk, og han produserer lyd på de aller fleste av jazzklubbens arrangementer.

andersehem.gif (38512 bytes)